Interieurtrends 2021

Artikel 12 van 56

Woontrends 2021

2020 hebben we achter ons gelaten. Een frisse start!
Het lijkt alsof de tijd in 2020 stil heeft gestaan maar niets is minder waar. Ook op het gebied van interieur zijn er ontwikkelingen geweest.
Natuurlijk zien we aspecten uit de woontrends van 2020 ook gewoon terug in 2021, zoals duurzaamheid en het gebruik van natuurlijke materialen.
Maar er zijn ook veel nieuwe woontrends waar we erg enthousiast over zijn.

 
 

Thuiswerken

Steeds meer mensen werken vanuit huis. Het is dan wel heel belangrijk om een goede werkplek in te richten.
Niet iedereen heeft voldoende ruimte om een thuiskantoor in te richten. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om met een (kleine) aanpassing een fijne werkplek te creëren.
Voor de een betekend dit een extra bureau in de (slaap) kamer, voor de ander betekent dit dat het tijd wordt om je zolder op te ruimen ????

Er zijn veel creatieve oplossingen te bedenken. Ben je nog op zoek? Wij denken graag met je mee!

 

Japandi

De Japandi-woonstijl is helemaal hot!!
Japandi??? Japandi is een beetje van Japan en een beetje van Scandinavië.

Ik zal het uitleggen!
Scandinavisch design en Japans design hebben veel overeenkomsten. Hierdoor kunnen ze perfect gecombineerd worden. Samen zorgen ze voor een totaal nieuwe woonsfeer in het moderne interieur. Liefde voor natuurlijke materialen, ambachtelijk handwerk, eenvoudige vormgeving en aandacht voor verstilling staan hier centraal. De perfecte balans tussen organische vormen en strakke lijnen komt in dit interieur mooi tot zijn recht. Zowel de ‘Japanse’ – als de ‘Scandinavische’ stijl kenmerkt zich met minimalisme. Wat inhoudt dat je niet je hele interieur volpropt met allerlei meubels en accessoires, maar een paar items op de voorgrond zet. De Japandi stijl kan ook licht retro zijn. We kunnen hier zwart of donker hout in combinatie met licht hout zien.
Eenvoud is de kern van de stijl van Japandi. Het Japanse bestaat uit het zoeken naar schoonheid in het onvolmaakte, de Scandinavische trend die een sfeer van warmte en comfort wil creëren.

Kortom een fantastische woonstijl voor 2021!!

 

 

Brave Ground


Brave Ground is dé kleur van 2021!!

Elk jaar komen kleurspecialisten en designexperts bij elkaar om de kleurtrend voor het komende jaar te bepalen. Voor komend jaar is dat de kleur Brave Ground en dat heeft mede te maken met de tijd waarin we nu leven. Als tijden veranderen en de wereld onzeker voelt, willen we de grond weer onder onze voeten voelen. We zoeken troost in de betrouwbaarheid van simpele dingen waarmee we omringd worden. De veerkracht van de natuur, de betrouwbaarheid van de aarde, het veilige gevoel in onze woning.
De warme, vol evenwichtige kleur Brave Ground verbindt ons opnieuw met de natuur en de eenvoudige zaken van het leven. We zagen de aardetinten het afgelopen jaar al steeds vaker terug komen maar dit jaar zullen we haar echt gaan omarmen.
Ontdek dat bruin zeker kan sprankelen in je huis, bruin straalt klasse uit! Ze is in veel woonstijlen en op alle kamers toe te passen. Bovendien kun je bruin prachtig combineren met andere kleuren en materialen. Brave Ground laat als basiskleur andere kleuren shinen. Ook gaat deze bruintint naadloos samen met hout. Voeg houten meubelen, accessoires en planten toe voor een prachtig contrast.

 

Donkerblauw

 

Goed nieuws voor de liefhebbers van donkerblauw. Deze kleur blijft nog wel even in the picture. Ook in 2021 kunnen we blijven genieten van donkerblauwe interieurs. Wat straat deze kleur een rust en kalmte uit maar ook luxe met een klassieke inslag.

Voor iets meer kleur kun je dit jaar dus zeker voor donkerblauw gaan. En dan hebben we het niet alleen over de muren en accessoires, maar ook meubels!
Het is een kleur die heel goed past bij de kleur van het jaar: Brave Ground, een neutrale bruintint.
Donkerblauw is een tijdloze kleur waarmee je eindeloos kunt combineren. Denk aan hout en metaalsoorten zoals koper en goud. Donkerblauw matcht niet alleen goed met zwart, wit en grijs, donkerblauw en okergeel blijft een prachtige combinatie. Maar ook oudroze komt helemaal tot zijn recht naast donkerblauw.

In onze conceptstore hebben wij samples van deze kleuren van Decolegno. 

 


Lichte houtsoorten

 

Licht hout kennen we natuurlijk van het prachtige Scandinavisch interieur. In 2021 zien we lichte houtsoorten ook steeds meer terug komen in luxe interieurs en industriële woonstijlen. Lichte houtsoorten komen niet alleen terug op de vloer maar ook op de muur en zelfs het plafond. Je zult ze vooral terug zien in meubels en daar kunnen wij jullie natuurlijk blij mee maken.

 

 

Statement piece

Een opvallend pronkstuk die de aandacht trekt in de ruimte is helemaal 2021.
Waar we eerder kozen voor meerdere kunstwerken en wanddecoraties aan de muur, opvallende beelden en/of planten en talloze meubelstukken draait het in het nieuwe jaar om één sterk opvallend item in huis.
Meubelstukken of accessiores waar je absoluut dol op bent, die meteen je aandacht trekken, die uniek en perfect gewaagd zijn. Dát is wat een statement maakt!
Een statement piece in huis is een fijne manier om de aandacht meteen naar één punt te brengen. Het is een goed uitgangspunt voor de rest van je interieur en geeft jouw huis daarmee een stijlvolle look.

Het toevoegen van een statement piece is een geweldige manier een verrassend interieur vol persoonlijkheid te creëren. Met het juiste statement piece kun je in een handomdraai je interieur voorzien van stijlvolle, luxe look.

Wil jij een statement piece in de vorm van een meubel? Dan ben je bij ons aan het goede adres!
Voel je welkom in onze conceptstore


 

 

Lichte, knuffelbare stoffen

De zachte stoffen kunnen we niet meer wegdenken uit onze huizen.
In 2021 gaan we nog meer van deze aaibare meubels zien. Niet alleen als dekentjes of kussens maar nu ook op fauteuils, banken, poefen, kleden en accessoires. Met deze trend voeg je warmte en gezelligheid toe aan je interieur. Iets waar we in deze tijden meer dan ooit waarde aan hechten. Probeer dit te combineren met gladde stoffen en koude materialen, dit zorgt voor een spannend contrast.

 

 


Ronde vormen

Ook ronden vormen is een blijvertje. Scherpe hoeken en strakke lijnen laten we samen met 2020 achter ons. In 2021 gaan we voor ronde vormen in het interieur. Ronde vormen kan in alles zitten, van de kleinste accessoires tot grote meubels. Denk bijvoorbeeld aan lampen, ovale eettafel of ronde stoelen. Met ronde vormen kun je rechte lijnen in een ruimte doorbreken, waarmee je ook een zachtere uitstraling kunt creëren. Het maakt je interieur persoonlijker en geven een speelse look.


 

Face line art

Face line art wordt helemaal hot in 2021. We zagen al steeds vaker tekeningen van gezichten of leuke gezichten op potjes. In 2021 neemt deze populariteit alleen maar toe. Een hele gave en uitdagende trend!! Deze decoratietrend is de ultieme inspiratie voor je woonkamer en past in diverse stijlen interieur. Zolang je niet doorschiet in het gebruiken van face line art objecten en het niet te overheerstent is, kan het echt een hele leuke toevoeging zijn die meer speelsheid in je interieur brengt.


 


Grijs

Jawel hoor, waar we vorig jaar nog vrolijk vertelden dat grijs passé was, is de kleur alweer bezig met een opmars. Witte muren raken langzaam uit de mode. Grijs is een neutrale, koele kleur die past bij deze moderne tijd. Zachte grijze tinten maakt dat jouw interieur luxer oogt en woonproducten als kunst en platen nog mooier uitkomen. Daarnaast is grijs makkelijk te combineren met een fellere trendkleur, waardoor er een sfeervol geheel ontstaat. Maak jij gebruik van een bepaalde verftechniek of kies je voor krijtverf of beton-look dan wordt jouw grijze wand een uniek pronkstuk op zich. Zet er een mooie kast voor en je hebt een echte ‘statement piece’.

Wij maken graag met jou een ontwerp voor dit statement piece

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2024 Allforwood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel