De kracht van rood

Artikel 45 van 56

Rood

Rood is een intense kleur die adrenaline verhogend en stimulerend werkt. Rood is daarom de meest lichamelijke kleur. Het is de kleur die het eerste wordt waargenomen want het heeft de laagste frequentie van alle kleuren. Het is de kleur van passie, energie en levenskracht, vuur en bloed, van gevaar, liefde én van leven.

Rood is een spannende kleur voor het interieur. Afhankelijk van de intensiteit kunnen roodtinten verwarmen of benauwen. Eén wand is doorgaans voldoende voor een spectaculair effect. Gebruik het niet teveel want dat kan nervositeit en vermoeidheid opwekken.

Het is een goede keuze voor een woonkamer of eetkamer waar je mensen wil samenbrengen en gesprekken wilt stimuleren. Rood wordt vaak als kleuraccent in keukens gebruikt. Mede omdat rood de eetlust stimuleert. Gebruik rood als je een ruimte een warme of intieme sfeer wilt geven.

Vermijd rood bij gevoeligheid voor stress, extreme ergernissen en frustraties.
Gebruikt hem voor motivatie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid. Hij geeft energie!

Persoonlijkheid en karakter:
Mensen met rood als favoriete kleur zijn vaak impulsief, opwindend en energiek. Ze zijn vaak ambitieus en staan graag in de belangstelling. Het rode karakter is meestal ongeduldig maar ook een echte doorzetter en een natuurlijke leider.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2024 Allforwood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel