Duurzaam interieur

Duurzaam interieur

We hebben maar één aarde en daarom moeten we er extra zuinig op zijn!

Wist je dat er per minuut 36 voetbalvelden aan bos verdwijnt?
Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in klimaatverandering.
80% van alle dieren op de wereld is afhankelijk van het bos, evenals miljoenen mensen die in het bos leven of werken. Daarnaast zitten er ook vaak chemische stoffen verwerkt in veel producten en materialen. Als je dit allemaal weet voelt het niet meer zo fijn om lukraak meubels of accessoires te kopen.

 

Door bewust te kiezen voor duurzaam interieur maak je de aarde een stukje mooier en dat voelt fantastisch.Hoe mooi zou het zijn als je een meubel of interieur laat maken dat circulair is. Circulaire materialen die niet hergebruikt of teruggenomen worden brengen geen schade toe aan het milieu. Ook niet als deze materialen in de natuur terecht zouden komen.

Een meubel of interieur is circulair als bij het verwerken de grondstofvoorraden in een gesloten kringloop behouden blijven, zonder schadelijke uitstoot naar lucht, water en de bodem.


Als je bewust kiest voor een duurzaam, ecologisch interieur dan hoort daar helaas een ander prijskaartje bij. Zowel het productieproces als het verwerkingsproces vergt meer tijd en aandacht dan de massa productie van standaard plaatmateriaal. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die plaatmateriaal en producten leveren die circulair en bio-based zijn.  De keuze wordt daardoor steeds uitgebreider en ook de prijzen kunnen daarin behoorlijk verschillen.

Het is de verantwoordelijkheid van onze generatie om te zorgen voor een leefbaar milieu voor onze kinderen en kleinkinderen.
Wij streven dan ook naar een zo milieuvriendelijk mogelijke productie met minimale reststoffen. Alle afval wordt in ons bedrijf gescheiden en waar kan gerecycled.

De materialen waarmee wij werken zijn over het algemeen natuurlijke of gerecyclede materialen. Hout bijvoorbeeld, is stevig, gaat lang mee en is vaak eenvoudig te repareren. Wij kiezen bij voorkeur hout met een FSC keurmerk. FSC betekent dat het volgens de strengste eisen van natuurbescherming is geproduceerd, met oog voor het milieu, de bossen, de lokale bevolking en arbeiders.

 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en wil jij ook een positieve en ecologisch, gezonde voetafdruk achterlaten? Voel je dan welkom in onze conceptstore. Samen kunnen we zorgen voor een betere, gezondere wereld.
Veel mensen staan er niet bij stil maar jij weet nu dat je ook bij het inrichten van je woning kunt kiezen voor eerlijke, duurzame materialen.

 • Biobased
  Biobased

  Biobased

  Biobased materialen zijn materialen die afkomstig zijn uit de levende natuur zoals grondstoffen uit tuinbouw, landbouw en bosbouw en veeteelt. Ook zijn ze hernieuwbaar in die zin dat ze binnen de levensduur van het…

 • Pet-vilt
  Pet-vilt

  Akoestiek is actueel. Een goede akoestiek zorgt voor een prettige leefomgeving. Het geeft een gevoel van rust en het komt onze productiviteit en energie te goede. Pet-vilt is het hulpmiddel om de akoestiek in het interieur te…

 • Ecoplex bewust duurzaam
  Ecoplex bewust duurzaam

  Ecoplex bewust duurzaam

  Ecoplex is de vaandeldrager als het om eerlijke en duurzame materialen gaat.
  De basis van ecoplex, de populier, wordt geteeld. Oudere bomen en oerbossen worden hier niet voor gekapt. Deze relatieve snel…

 • Furniture Linoleum
  Furniture Linoleum

  Furniture Linoleum

  Furniture Linoleum van Forbo is gemaakt van natuurlijke grondstoffen. (Lijnolie, hars, houtmeel, kalksteen en milieuvriendelijke kleurpigmenten zijn de basis ingrediënten en is daarmee biologisch…

 • Wonderwall studio's
  Wonderwall studio's

  Met Wonderwall studio’s kun je een unieke ‘touch and feel’ geven aan je woonhuis, maar we zien ze ook steeds vaker in interieurs van cafés, hotels, restaurants, winkels en kantoorpanden.
  Dit laatste zie je op de…

 • natuurverf
  natuurverf

  Tegenwoordig is milieuvriendelijke verf, ook wel wel natuurverf genoemd, zeker niet minder ten opzichte van synthetische verfsoorten.
  Natuurverf is eigenlijk een verzamelnaam. Eco verf, natuurverf, ecologische verf, biobased verf,…

 • Mos
  Mos

  Mos, een echte eyecatcher in uw interieur

  Mos is een prachtig natuurproduct en geschikt voor vele toepassingen in elk interieur. Het is niet alleen een sfeervolle, natuurlijke blikvanger in uw interieur, moswanden zorgen ook voor…

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2024 Allforwood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel