Over Allforwood

Niels Bruijel, aangenaam!

Op 3 februari 1985 ben ik geboren in Varsseveld. Een mooi dorpje in de Achterhoek.
Mijn broer Danny werd als eerst geboren, 2 jaar later maakte ik het gezin compleet. Mede omdat mijn broer een verstandelijke beperking heeft was mijn moeder een huisvrouw, mijn vader werkte bij de Svedex als productiemedewerker. Daarnaast was hij regelmatig te vinden in de schuur naast onze woning aan de Doetinchemseweg in Varsseveld. Hij maakte daar voor familieleden een aantal eiken meubelen. Steeds meer mensen hoorden van zijn kwaliteit en kundigheid. Hij kocht een paar machines en zo kon hij zijn hobby uitoefenen en meubels maken voor familie, vrienden en dorpsgenoten.

Als kind was ik toch regelmatig te vinden in de schuur van mijn vader. Ik werd steeds handiger met het gereedschap en begon houten autootjes voor schoolvrienden te maken. Ik hielp mijn vader met het maken van meubels en groeide op.

 

Toen ik 17 was leerde ik mijn vriendin Linda kennen. Samen maakten we plannen voor de toekomst en al snel kwamen we er achter dat we een goed team waren.
2003 ben ik via het uitzendbureau begonnen bij Probouw in Aalten. Samen met mijn collega’s hebben we heel wat winkels voorzien van de nodige interieur, wanden en plafonds. Toen ik voldoende ervaring had opgedaan leek het me een mooie uitdaging om zelfstandig ondernemer te worden.
 

2 Januari 2005 reden we naar Arnhem om ons in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Samen met Linda hebben we er een fijn dagje van gemaakt om te vieren dat we zelfstandig ondernemers waren.
Bij het ouderlijk huis hebben we een kantoor ingericht zodat Linda daar de boekhouding kon doen.

2007 hebben Linda en ik onze woning gekocht aan de Oranjestraat in Varsseveld. Deze hebben we de woning aan de binnenkant volledig gestript en weer opgebouwd zoals wij dat wilden. We hebben vrijwel alles zelf gedaan. Zelfs de voordeur en de trap hebben we zelf gemaakt. Het was een goede manier om ervaring op te doen en laten we eerlijk zijn, als je iets voor jezelf maakt moet het perfect zijn. Tot in de detail hebben we alles afgewerkt.

Aan de woning zat een grote ruimte wat als werkplaats voldeed. Hierin kon ik net als mijn vader vroeger, meubelen maken voor vrienden, familie en steeds vaker ook voor klanten.

In 2013 werd onze zoon Dean geboren en steeds vaker kreeg ik de drang om vanuit huis te werken.

Na diverse jaren actief te zijn geweest in diverse vakgebieden (allen staan deze in verband met interieur en projectinrichtingen) vond ik het dan ook tijd om me toe te leggen op dat wat ik oprecht met passie uitvoer, het maken van meubelen en maatwerk interieur in onze werkplaats naast onze woning. Dagelijks was ik hier in de weer met diverse materialen. Daarbij kunt je denken aan prachtig doorleefd oud eiken, gebruikte steigerplanken, iepen, noten maar ook HPL of fineer. Dit in combinatie met glas of metaal biedt een groot aantal mogelijkheden.
Een deel van deze combinaties van materialen kon je bezichtigen in onze showroom naast onze woning. Hierin hebben wij veel klanten mogen verwelkomen onder het genot van een kop koffie of glas thee.

In 2016 is onze dochter Lorin geboren. Wat geweldig om altijd thuis aan het werk te mogen zijn. Elke dag kan ik met mijn kinderen ontbijten, lunchen en koffie drinken. Ik geniet er dan ook enorm van dat mijn kinderen af en toe de werkplaats in komen lopen voor een knuffel.
Door de jaren heen kreeg ik steeds meer rugklachten, gelukkig was daar mijn vader die mij heel wat uren heeft geholpen.

Na de geboorte van onze tweede dochter Lola Jane vroeg Linda hoe het met mijn rugklachten ging. Ik had de laatste maanden vooral maatwerk interieur gemaakt en vrijwel geen massieve meubelen, mijn rugklachten waren zo goed als verdwenen.

We hebben toen besloten om ons meer te richten op maatwerk interieur. In de werkplaats hebben we met behulp van mijn vader en schoonvader een aantal veranderingen aangebracht. Zo hebben we een extra ingang gecreëerd, onze machines verplaatst en ook onze stellingen een andere plek gegeven. Op deze manier is onze werkplaats efficiënter ingericht op het vervaardigen van maatwerk interieur in plaats van massieve meubelen.
Ook de showroom kreeg een andere functie. We kregen een nieuwe voorgevel, massieve meubelen werden verkocht en we hebben een grote collectie sample materiaal toegevoegd. Omdat wij mensen visuele informatie 600.000 keer sneller op nemen als teksten hebben wij de ‘Allforwood concept store’ ontwikkeld.
Een sfeervolle plek voor klanten én stylisten om inspiratie op te doen en decors en structuren te ervaren. 
Linda volgte een cursus ontwerpen en tekenen. Hierdoor kunnen we nog beter de wensen van onze klanten in kaart brengen en kan alles tot in detail bespreken.

Doordat de Allforwood conceptstore en werkplaats zich bevinden naast onze woning zijn wij vrijwel altijd aanwezig en kunnen we klanten mee nemen in het volledige traject. We staan dan ook bekent om onze ‘persoonlijke touch’, het moet goed voelen.

We werken samen met verschillende stylisten in de omgeving en met interieurbouw bedrijven. We hebben veel contacten met collega's, netwerken en onderhouden contacten met mensen die ons inspireren op wat voor manier dan ook. In mijn ogen is het vrijwel onmogelijk om een goede ondernemer te zijn als je alleen werkt.
Ik geloof in de kracht van samenwerken. Het bundelen van ervaringen en kwaliteiten zorgen ervoor dat wij een groeiend, fris en enthousiast bedrijf zijn dat hoge kwaliteit interieur levert.
Ieder mens heeft bepaalde talenten, bepaalde capaciteiten. Door samen te werken brengen wij kennis, vaardigheden en ideeën inclusief de ervaring van anderen bij één om samen een doel te halen. Namelijk een interieur waarin mensen zich thuis voelen, een plek waar ze zich kunnen ontspannen en kunnen opladen. Waar ze het echte “welkom thuis” gevoel krijgen.
Hierdoor krijgen we enthousiaste klanten, een daling van de productietijd, doen we allemaal waar we goed in zijn, leveren wij hoge kwaliteit en het alle belangrijkste… werken we met passie en dat zie je terug in het eindresultaat.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2024 Allforwood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel