MDF lakdraagfolie

Vorige Artikel 7 van 52 Volgende

MDF lakdraagfolie: wat is het?

MDF is één van de meest populaire soorten plaatmateriaal. Dat komt doordat het zeer makkelijk te verwerken én ook nog eens betaalbaar is.
MDF en lak- of spuitwerk is een perfecte combinatie als de plaat goed gegrond wordt. Door te kiezen voor MDF met lakdraagfolie bereik je op een snelle en efficiënte manier een hoogwaardige afwerking.

MDF Lakdraagfolie bestaat in de kern uit fijne houtvezels en kunsthars die worden samengeperst tot een homogene plaat.
Deze plaat wordt aan beide zijden voorzien van een lakdragende folie die fungeert als een gladde, overschilderbare witte grondlaag. Gronden is dus niet meer nodig, omdat de lakdraagfolie de zuigende werking van het MDF vermindert. De folie zit aan de boven- en onderzijde van de plaat.
 Het is dus zeer geschikt basismateriaal voor interieurtoepassingen in een droge omgeving, zoals kasten en ander meubilair die je wilt aflakken.
De kanten van MDF kun je het beste eerst voorzien van een sealer om vervolgens de grondlaag en toplaag aan te brengen of kies voor een afwerking met grondeerband.

MDF lakdraagfolie is een constructieve plaat. Dit betekent dat dit plaatmateriaal nog de nodige afwerking nodig heeft voordat deze ingezet kan worden voor zichtwerk. De standaard MDF lakdraagfolie is niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

MDF lakdraagfolie is verkrijgbaar in 9, 12, 18, 22, 25, 30 en 38 mm.
Heb je speciale eisen aan het MDF zoals brandvertragend, vochtwerend of lichtgewicht? Ook dat is mogelijk! MDF met lakdraagfolie is zoals je ziet erg breed inzetbaar en makkelijk te bewerken. Het is in vergelijking tot andere plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen.

Heb je nog vragen over MDF die hierboven niet beschreven zijn? Neem dan gerust contact met ons op T:0646258943 E: info@allforwood.nl

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2022 Allforwood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel