Wat is HPL

Vorige Artikel 11 van 41 Volgende

Wat is HPL?
Hpl is de afkorting voor High Pressure Laminate, oftewel ‘hoge druk laminaat’.

Een HPL plaat bestaat uit een aantal lagen. Een harde transparante kunsthars bovenlaag (melamine) met daaronder een bedrukte papieren décorlaag (in kleur of dessin). Vervolgens worden er enkele lagen met fenolhars doordrenkt papier of houtvezels aangebracht. Bij de productie worden deze lagen onder hoge druk en zeer hoge temperatuur samengeperst tot een harde bekledingsplaat met een dikte van 0,7 mm. Deze HPL toplaag kan vervolgens worden aangebracht op een ondergrond.
Omdat de hars hard wordt onder invloed van warmte in combinatie met het samenpersen ontstaat er een zeer dichte en zeer harde plaat. De taaie en elastische fenolkern maakt HPL bijzonder slagvast, terwijl de harde kunsthars zorgt voor een grote kras- en slijtvastheid. Dit zorgt voor een lange levensduur.
HPL platen zijn door de dichte oppervlaktestructuur hygienisch en houden ze geen vuil vast. Ze zijn dan ook onderhoudsarm.

Één van de belangrijkste factoren van duurzaamheid is een lange levensduur. Hoe langer een product mee gaat, des te langer is de periode waarover de milieu impact in verband met de productie van grondstoffen en het productieproces kan worden uitgesmeerd. Omdat HPL zeer sterk is en dus een langere levensduur heeft zorgt dit voor een geringer gebruik van grondstoffen, lagere uitstoot van vervuilde stoffen en minder afval dan goederen met een korte levensduur.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2021 Allforwood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel