De kracht van groen

Artikel 47 van 56

Groen

Groen is de kleur van het leven, de natuur en de toekomst. Groen staat voor groei, succes, inzicht, wijsheid, toewijding, eerlijkheid, harmonie, jeugd, vruchtbaarheid en genezing. Maar kan ook staan voor hebzucht, afgunst en onervarenheid. Het werkt ontspannend en verzachtend en geeft nieuwe kracht en energie.

Een interieur zonder groen is vaak niet compleet, maar een ruimte met uitsluitend groentinten oogt snel saai. Kies daarom voor een combinatie met andere materialen zoals hout, rvs of natuursteen en voor accenten uit een andere kleurlijn. Groen is goed te combineren met veel andere kleuren en ziet er prachtige uit samen met wit in een slaapkamer maar ook in een woonkamer.
In de keuken komen ‘eetbare’ kleuren, zoals groen, bij uitstek tot hun recht. Groen is ook de kleur van concentratie en dus perfect geschikt voor een kantoor of studiekamer.

Vermijd groen bij dreigende burn-out, gevoelens van onderwaardering, teleurstellingen en te hoog verwachtingspatroon.
Pas groen toe voor vertrouwen, voor het nemen van beslissingen. Groen moedigt aan tot actie, geeft balans en harmonie in gevoelens/emoties.

Persoonlijkheid en karakter

Wie van groen houdt, houdt van het leven, rust en orde. Mensen met groen als lievelingskleur zijn meestal voorzichtig en een beetje terughoudend. Ze zijn behulpzaam, betrouwbaar en stralen rust en kalmte uit. Ze streven naar harmonie en stabiliteit.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2024 Allforwood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel