De kracht van geel

Artikel 48 van 56

Geel

Geel is vrolijk, zonnig en sprankelend. Het geeft letterlijk energie. Van alle kleuren bevat geel het meeste licht. Het is een krachtige, stralende kleur en kleurtherapeuten adviseren geel dan ook als hét middel tegen neerslachtigheid. We associëren geel met de zon, optimisme, vrolijkheid, met intellect en wijsheid maar ook met jaloezie, voorzichtigheid en bedrog.

Geel is een leuke kleur om mee te spelen in je interieur, zeker in kinderkamers. Als je het combineert met wit, met wat koelere tinten of juist met warme natuurtinten zoals bruin, kun je hele mooie effecten bereiken waar je direct vrolijk van wordt!

Geel brengt de zon in huis. Zelfs de meest donkere, kille ruimte krijgt een vriendelijk en uitnodigend karakter met een mooie geeltint. Geel is ook een makkelijke combinatiekleur. Praktisch iedere andere kleur gaat er mee samen.
Geel is een goede keuze voor eetkamers, badkamers of keuken of in de gang om mensen welkom te heten.
Het gevaar van te zacht geel is dat het dat het een ruimte vies kan laten kijken, alsof er jaren lang gerookt is.

Vermijd geel bij te kritische, negatieve gedachten en opmerkingen, overdosering aan kennis en zelfoverschatting.
Pas geel toe voor focus en concentratie, zelfvertrouwen, gezond zelfbeeld en gezonde eigenwaarde, optimisme en positiviteit.

Persoonlijkheid en karakter
Mensen die gevoelsmatig kiezen voor geel zijn actief, creatief en communicatief ingesteld. Het zijn levendige, stimulerende persoonlijkheden, met een grote betrokkenheid. Ze houden van kinderen, zijn spontaan, optimistisch en onderzoekend.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2024 Allforwood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel