De kracht van paars

Artikel 50 van 56

Paars

Paars (violet) wordt tegenwoordig vaak als een vrouwelijke kleur gezien. Vroeger was het echter een koninklijke kleur, helemaal niet zo vrouwelijk dus. Paars is kalm en staat voor kracht, luxe, elegantie, overtuiging, mysterieus, zelfvertrouwen, waardigheid, vastbeslotenheid, onder controle hebben, genezing, ambitie, wijsheid, rijkdom, dromen, spiritualiteit en de zoektocht naar persoonlijke en diepere betekenis. Negatieve associaties van paars kunnen zijn overdrijving en krankzinnigheid.

Paars oogt mysterieus en symboliseert het intellect en spiritualiteit. Deze kleur is dus ideaal voor een meditatie- of studieruimte. Combineer deze kleur met aardse tinten en materialen zoals rotan en hout. Dit geeft een mooi, spannend en warm beeld.

De meeste mensen houden van de kleur paars of haten de kleur.  Paars is goed te combineren met andere kleuren zoals beige of geel. Een mooie kleur voor een meidenkamer. Donkerpaars kan een kamer meer diepte geven. Een lichter paars zoals een lavendelkleur kunnen een rustgevend effect op een slaapkamer hebben.

Persoonlijkheid en karakter
Als je het liefst alles paars hebt, dan ben je artistiek en gevoelig.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2024 Allforwood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel