De kracht van wit

Artikel 51 van 56

Wit

Wit staat voor puur en eenvoud. Het is de kleur van het licht en van de zuiverheid, maar ook van de nuances. Wit en zwart zijn officieel geen kleuren maar kunnen wel met alle kleuren gecombineerd worden. Wit is de kleur van licht en puurheid, van perfectie, maagdelijkheid, netheid, onschuldigheid, eenvoud, waarheid, zachtheid, kwetsbaarheid en deugd.

Wit geeft een gevoel van ruimte, maakt andere kleuren levendiger en kan alle ruimtes in huis worden toegepast in combinatie met andere kleuren.
Wit is bevorderlijk voor creativiteit en daarom ook zeer geschikt voor een werkkamer of kantoor maar ook voor scholen en kinderkamers.

Wit is een neutrale kleur en wordt vaak als basis gebruikt in een interieur en in bijna alle ruimtes. Wit geeft licht en laat een ruimte groter lijken. Wit kun je gebruiken om je interieur een fris en schoon uiterlijk te geven. Het wordt vaak gebruikt op een plafond of op de wanden. Ook kozijnen en deuren zijn vaak in een witte kleur uitgevoerd. Voor een warmere sfeer combineer je wit met   natuurlijke materialen: een robuuste houten vloer, zachte karpetten, uitnodigende meubels met stoffering in verschillende tinten. Wit is perfect te combineren met andere kleuren.

Vermijd wit bij de behoefte om een team player te zijn, overgevoeligheid, vermoeidheid zonder inspanning, te kort aan daadkracht.
Pas wit toe voor gevoel van vrijheid, wit geeft inspiratie, onafhankelijkheid, onschuld eenvoud, onopvallend en toch benaderbaar.

Persoonlijkheid en karakter
Wie wit kiest als favoriete kleur houdt van de pure dingen van het leven. Het zijn mensen met een optimistische en oprechte persoonlijkheid. Ze trekken hun eigen plan en willen het beste uit zichzelf en hun omgeving halen. Mensen met wit als lievelingskleur zijn onbegrensd, serieus en geloven in echte liefde.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2024 Allforwood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel