Woontrends najaar 2021

Artikel 15 van 56


Interieurtrends herfst en winter 2021


De koudere maanden van het jaar staan weer voor de deur. De hoogste tijd dus om je te verdiepen in de interieurtrends voor het najaar en de winter van 2021.
Jouw (t)huis is zo belangrijk! Besteed daarom genoeg aandacht aan het eigen maken ervan. Natuurlijk valt er over smaak niet te twisten en moet je helemaal doen wat je zelf mooi vindt, maar toch is het altijd leuk om je te laten inspireren door de interieurtrends van dit moment. In deze blog zet ik dé interieurtrends voor de herfst en winter van 2021 voor je op een rijtje.


Zachte structuren
In de herfst en wintermaanden mag het weer lekker knus zijn in huis.
In de zomer willen we d
e inrichting vaak fris en luchtig houden, in het najaar zoeken we juist naar gezelligheid. Zachte stoffen en structuren zijn daarom helemaal hot in de modewereld en in interieurdesign. Teddystoffen zijn zacht, verwarmend en super aaibaar. Het zachte velours is ook niet weg te denken. Denk bijvoorbeeld eens aan een velours stoel of fluffy kussens op de bank. Kruip 's avonds onder een heerlijk zacht dekentje als je op de bank gaat liggen. Je kunt zelfs nog een stukje verder gaan met meubels in stof structuur.
Wij hebben hier diverse samples van in onze conceptstore liggen, dus voel je welkom en ervaar de structuur. 

Houtkleuren
Houtkleuren zijn dit najaar helemaal in.
Van lichte houtkleuren die een natuurlijke maar ook stoere en industriële uitstraling in huis brengen tot warm hout voor een knus en gezellig plekje binnenshuis. Denk eens
aan een mooie houten tafel, vloer of zelfs een keuken in mooie houttinten. Vergeet ook de houten meubels en accessoires niet! Hout kan perfect gecombineerd worden met vrijwel alle kleuren en accessoires.

 

Wereldse styling
Deze interieurtrend was in de zomer van 2021 al niet weg te denken!
In de herfst en winter houden we de wereldse styling er gewoon in. Je vindt Afrikaanse en Aziatische invloeden terug in een werelds, sereen en chic interieur. Aardetinten in combinatie met zwart en wit staan centraal. Qua materialen kun je denken aan hout, rotan en riet – helemaal in boho sfeer, urban jungle en Japandi style

Een urban jungle is al enkele jaren hip, maar we maken steeds meer een echte jungle van in ons huis! Dierenprints passen ook goed bij de wereldse styling, voor een exotisch jasje.  Denk bijvoorbeeld aan de panterprint, een zebrakrukje en diverse planten niet te vergeten. Er zijn veel verschillende soorten planten. Ga je voor een tropische bananenplant, een luchtzuiverende pannenkoekplant, of voor een bijzondere gatenplant? Je kunt natuurlijk ook voor allemaal gaan. Combineer je planten met cactussen. Zet alles bij en door elkaar voor het echte urban jungle gevoel.

Een ontzettend grote woontrend in het najaar van 2021 zijn rattan, rotan, webbing en pampagras. Deze 3 worden erg vaak samen gecombineerd en terecht, het staat zo leuk! Een rotan lamp geeft trouwens een super mooi lichteffect 's avonds!

Ook de Boho trend zal het weer erg goed doen in de herfst en winter van 2021. Het bohemien interieur is ongekend populair terwijl deze al in de jaren 60 is ontstaan in Ibiza. Kenmerkend voor het bohemien interieur zijn de invloeden van verschillende culturen. Alles kan en mag in een boho interieur. Combineer verschillende stijlen, patronen en accessoires met elkaar. Gebruik een mengelmoes van leuke, kleurrijke kussentjes en vergeet ook hier de planten niet. Neem souvenirtjes mee voor een uniek en persoonlijk interieur en gebruik oosters geïnspireerde materialen om het reisgevoel naar boven te laten komen..

En het Japans minimalisme niet te vergeten.
De Japandi trend is erg populair. Logisch ook want het is eenvoudig en tijdloos. We hebben het serene van het Japans minimalisme in het najaar dan ook helemaal overgenomen. Het begrip ruimte is in de Japanse leef en woonstijl erg belangrijk. Je ziet dan ook veel open ruimtes terug in een Japans interieur. Creëer het zen-gevoel door alleen functionele meubels in je huis te plaatsen. Kenmerkend zijn de vele lichte tinten zoals wit en beige maar ook aardse tinten passen perfect bij het Japanse interieur. Vaak worden ze gecombineerd met donkere kleuren zoals zwart, grijs en antraciet. Op deze manier krijgt je woning een modernere look. Voor meer kleur kun je planten, bloemen en accessoires toevoegen aan het Japanse interieur. Maar wees voorzichtig want het minimalisme is erg belangrijk. Kies voor een mooie grote vaas of plant. Planten zijn erg geliefd bij de Japanners.

Warm hout en topdesign of glas dat mooi wordt gecombineerd met wit en lichtere houtsoorten om rust te creëren in de woonkamer zorgen ook voor een prachtig, minimalistisch Japandi stijl.

Duurzaam en eco friendly 

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in ons interieur. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun interieur op eco friendly wijze in te richten. Dat betekent dat je bewustere keuzes maakt wat betreft de materialen en merken. Zo kun je bewust kiezen voor een winkel met duurzame interieurmerken die een minder grote ecologische voetafdruk achterlaten bij de productie. Daarnaast kun je voor duurzaam design ook denken aan het pimpen van oude meubels, vintage meubels bij de kringloopwinkel gaan halen of maak zelf nieuwe meubels uit gerecycleerd materiaal. Een combinatie van oud en nieuw kan een echte eyecatcher in je interieur zijn. Wij kunnen jou daar uiteraard bij helpen.

Wat betreft de looks kom je bij een duurzame styling uit op duurzame en natuurlijke elementen. Denk aan duurzaam hout, linnen, bamboe, riet, bioplastic of andere gerecyclede materialen. Door duurzame items in je huis te plaatsen geef je aan dat je milieuvriendelijk bent en respect hebt voor de natuur.

Breng dit najaar zoveel mogelijke natuurlijke elementen in huis zodat je meer van de natuur en warmte binnen haalt. Denk aan het plaatsen van mooie kamerplanten of het gebruiken van de bovenstaande natuurlijke materialen. Ook houten meubels of meubels gemaakt van natuurlijke materialen doen het goed dit najaar. Vergeet ook de droogbloemen niet! Kies voor droogbloemen in alle kleuren voor een opvallend en vrolijk effect.

Statement piece

Kies een opvallend pronkstuk die de aandacht trekt en zorgt voor een ‘wow effect’.
Waar we eerder kozen voor meerdere kunstwerken en wanddecoraties aan de muur, opvallende beelden en/of planten en talloze meubelstukken draait het in het najaar om één sterk opvallend item in huis.
Meubelstukken of accessoires waar je absoluut dol op bent, die meteen je aandacht trekken, die uniek en perfect gewaagd zijn. Dát is wat een statement maakt!
Een statement piece in huis is een fijne manier om de aandacht meteen naar één punt te brengen. Het is een goed uitgangspunt voor de rest van je interieur en geeft jouw huis daarmee een stijlvolle look.

Het toevoegen van een statement piece is een geweldige manier om een verrassend interieur vol persoonlijkheid te creëren. Met het juiste statement piece kun je in een handomdraai je interieur voorzien van stijlvolle, luxe look.
Een statement piece kan in vrijwel elk interieur worden geplaatst, maar het is verstandig om dit het dit najaar te combineren met gedurfde kleuren zoals goud, geel, lavendel, rood, fuchsia en marineblauw. Maar maak de ruimte niet té druk anders gaat je statement piece verloren in de rest van het interieur.

Wil jij een statement piece in de vorm van een meubel? Dan ben je bij ons aan het goede adres!
Voel je welkom in onze conceptstore

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2024 Allforwood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel