Zwarte keukens dé trend van nu

Artikel 3 van 56

Stoer, robuust, chique, strak, donkere keukens zijn het helemaal.

Een lange tijd waren we gewend aan de witte keukens in huishoudens, maar inmiddels is een witte keuken al lang geen vanzelfsprekendheid meer. Steeds vaker werd wit ingeruild voor gekleurde keukens. We zien nu echter een hele nieuwe trend ontstaan: Die van de zwarte keuken. Daarom schrijf ik in deze blog alle voor en nadelen van de zwarte keuken.
 


De keuken is zo’n ruimte in huis die je het liefst zo tijdloos mogelijk inricht. Toch is zwart net zo tijdloos als de kleur wit. Sterker nog, zwart is de meest tijdloze kleur die je kunt vinden. Zwart raakt eigenlijk nooit uit de mode en dat geldt ook voor zwart in het interieur.

In de jaren 80 was de donkerbruine keuken een enorme trend. Inmiddels is die keuken zo goed als verdwenen, ingehaald door wit. Wit is schoon, helder en tijdloos. Toch lijkt wit ook op z’n retour. Trends tonen keukens in felle kleuren, waar de levendigheid en vrolijkheid vanaf spat.

Zwart vormt dan een enorm contrast. Niet alleen is een zwarte keuken niet levendig, ook de steriliteit van wit is volkomen verdwenen.


Of je nou kiest voor een hoogglans of mat zwart, donkergrijs, antraciet, diepblauw, het geeft allemaal hetzelfde effect.

Het heeft een zeer chique uitstraling zonder pretentieus te zijn. Een zwarte keuken is op zijn eigen manier mysterieus, heel exclusief en luxe.
Hoe komt het dat zwart een tikkeltje mysterieus maakt? Zwart heeft vele betekenissen en effecten en die zijn voor iedereen anders. Over het algemeen staat zwart voor macht en autoriteit en brengt het elegantie en een chique sfeer met zich mee. Maar soms wordt zwart ook gezien als een wat sombere kleur die zelfs zwaarmoedig kan overkomen. De kunst is daarom de juiste balans te vinden.

Een zwarte keuken past in feite in alle woonstijlen, maar leent zich voornamelijk voor industriële inrichtingen. Ook moderne stijlen zie je hier veel terug. Maar wees niet bang als je een landelijke of klassieke keuken hebt. Met een paar slim geplaatste zwarte elementen heb je meteen een modern gevoel in huis.
 

Alles heeft natuurlijk voor- en nadelen.

Wanneer je kiest voor een prachtige zwarte keuken heb je een echte blikvanger in huis gehaald. Het straat luxe uit en is exclusief.
Van een zwarte keuken met hoogglans afwerking is bekend dat je hier snel vingerafdrukken en krassen op ziet. Ga je voor een matzwarte keuken dan heb je geluk en is dit wat minder.
Op een mat zwarte keuken zie je niet zo snel vingerafdrukken als op een hoogglans exemplaar. Natuurlijk is dit niet helemaal gegarandeerd. Vette vingers laten overal hun sporen achter.
Vlekken of krassen zie je minder goed bij een zwarte keuken.

Zeker als je kinderen hebt die veel buitenspelen is een witte keuken soms verschrikkelijk. Met een zwarte keuken heb je dat probleem direct getackeld. Helaas moet je wel wat vaker met een doekje rond want stof zie je dan wel weer beter op zwart.
Als je ook kiest voor en zwarte gootsteen, houd er dan rekening mee dat je hierin wel sneller kalk zal zien.
Zorg voor voldoende licht in je keuken. Zwart absorbeert licht dus houd daar rekening mee.
 

Een zwarte keuken zorgt voor een knussere en modernere uitstraling.

Een zwarte keuken is met van alles te combineren en makkelijk te stijlen. Je kunt alles in de zelfde tint houden of juist zorgen voor contrast. Denk aan een kraan of spoelbak in koper, goud, zilver of mat wit. Ook een terrazzo, beton, hout of marmer werkblad zijn prefect te combineren met een zwarte keuken.
Kies je ook voor een zwart koffiezetapparaat en zwarte pedaalemmer? Probeer dan ook wat warmte toe te voegen met een mooie houten snijplank of handdoek en theedoek in een warme kleur. Zoals gezegd past een zwarte keuken erg goed bij een industriële inrichting dus voeg hout, staal en warme kleuren toe. Met natuurlijke elementen zit je ook altijd goed.

 

In onze conceptstore hebben we diverse donkere of zwarte samples. Kom langs om de verschillende kleuren en structuren te ervaren. Laat je inspireren, adviseren en enthousiasmeren.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2024 Allforwood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel