Akoestiek

Artikel 29 van 56

Akoestiek 

Goede akoestiek heeft een positief effect op je gedrag en productiviteit maar ook op de sfeer in huis of kantoor. 

Maar wat is akoestiek nou eigenlijk? Wat betekent het? 
Er bestaan verschillende definities van akoestiek maar ze komen allemaal op het zelfde neer "Hoe geluid zich voortplant in een ruimte." (de mate van geluidsabsorptie) 

Het is onzichtbaar, maar kan enorme invoelt hebben op je gedrag. Meestal ervaar je pas hoe een ruimte klinkt als alle meubels een plek hebben gekregen. 
Iedere ruimte heeft een andere functie, ieder mens heeft zijn eigen wensen en behoeften. Gelukkig is (bijna) overal een passende akoestiek voor te creëren al wordt de uitdaging wel steeds groter. Dit komt onder andere door de strakkere interieurs. Denk maar eens aan de materialen die tegenwoordig gebruikt worden. Hout, glas, beton of staal. Ze zijn prachtig maar zijn niet echt geluidsabsorberend. 

Hieronder zullen we dieper op dit onderwerp in gaan. 
 

 

Gordijnen 

Heb je een hoog plafond, een strakke minimalistische inrichting en veel grote ramen in je woning of kantoorpand? Prachtig! Maar het kan zijn dat het behoorlijk galmt. 

Grote ramen zijn geweldig! Ze zorgen voor veel licht maar helaas zorgen diezelfde ramen voor een flinke weerkaatsing van geluid. De juiste stoffen raamdecoratie dempt het geluid, waardoor de akoestiek direct verbetert. Gaat je voorkeur uit naar rolgordijnen, lamellen, jaloezieën of plissé dan is de combinatie met overgordijnen de beste keuze voor een optimale demping. Er bestaan ook stijlvolle gordijnen die speciaal gemaakt zijn om geluid te absorberen.

Andere items die kunnen helpen om het geluid te absorberen zijn (boeken)kasten of roomdividers.

 

Vloerkleden 

Een andere manier om de akoestiek te verbeteren, is het neerleggen van vloerkleden. 

Tegenwoordig gaan we graag voor strakke, moderne vloeren. Een gietvloer, PVC, tegels, houten vloer en keramisch parket zijn allemaal heel stijlvol, maar zorgen er ook voor dat de ruimte hol klinkt. Dit in combinatie met de rest van je inrichting kan zorgen voor flink wat gegalm. Plaats een vloerkleed om een deel van deze echo te absorberen. Het is niet alleen een goede manier om het geluid te dempen, het creëert ook een gezellige sfeer in huis. 

vloerbedekking is uiteraard ook een mogelijkheid en vergeet de ondervloer niet! Deze zorgt voor extra demping van geluiden.

Inrichting

Bij het kiezen van een nieuwe inrichting denk je niet direct aan de galm in je huis.

Een goed gemeubileerde inrichting doet wonderen!!
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen absorbeert stof veel geluid. Om de akoestiek nog meer te verbeteren kun je kiezen voor stoffen meubels. Denk hierbij aan een grote stoffen bank of stoelen met stoffen bekleding. Gaat je voorkeur toch uit naar leer? Versier je bank met een aantal kussens om het geluid mee te dempen.

Met gordijnen, een vloerkleed en stoffen meubilair ben je er meestal nog niet.. Vooral in grote ruimtes kun je nog steeds een echo horen.
Met accessoires kun je de weerkaatsing van het geluid doorbreken.
Plaats een (boeken)kast, roomdivider of een en suite, hang (geluiddempende) schilderijen aan de muur en zet mooie planten neer.

 


Decolego heeft melamine met echte stof. Op deze manier kunnen we ook uw kast of kastdeuren ook voorzien van stof. Zeer geschikt voor mensen die graag bij een minimalistische inrichting blijven en niet te veel accessoires willen toevoegen.
 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2024 Allforwood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel