Interieurtrends 2022

Artikel 6 van 56

Interieurtrends 2022

2021 is alweer voorbij, de tijd vliegt! Tijd om de verwachte woontrends met jullie te delen. 2022 heeft heel wat voor ons in petto! Door drukke sociale levens en veel afleiding was ons huis voor sommige mensen een plek om te slapen en te eten. Maar de afgelopen periode heeft ons huis ook een andere functie gekregen. Dit is duidelijk terug te zien in de woontrends voor 2022. We zien dat zowel de kleurentrends als woontrends helemaal terug gaan naar de natuur en elkaar goed aanvullen.
In deze blog laat ik je de leukste interieurtrends zien, zodat jij alvast wat inspiratie op kunt doen.


 


Retro maar dan met een modern tintje
Warme kleuren, ronde vormen, vrolijke patronen.
Eerder zagen we de 70s stijl al terug komen in de mode wereld. Deze nostalgische trend maakt in 2022 ook in de interieurbranche zijn comeback.
Niet gek, hij kenmerkt zich als erg knus en gezellig. Denk maar eens terug aan de foto's die je van deze tijd hebt gezien of misschien kun jij je deze trend juist nog heel goed herinneren. Bloemenprint banken, bruine schrootjes aan de muren of zelfs het plafond, geometrisch behang. Er werd vooral veel oranje en groen gebruikt. Het verschil is dat we nu massaal voor terra en olijf spring gaan. Deze kleuren zijn wat zachter en passen perfect bij de trend van 2022. Materialen die typerend zijn voor de 70s zijn velvet, rotan en kurk.
Deze materialen zien we ook heel veel terug komen in deze trend. En de schrootjes muur? Die heeft plaats gemaakt voor een modernere variant, de latjes muur!


 



Urban
The good old nineties! Deze eigentijdse uitstraling keert terug in ons interieur. De tijd waarin neonkleuren hip waren en popmuziek populairder was dan ooit. Spelen op de Nintendo, bellen met een Nokia, cassettebandjes opnemen van de radio en de technologische ontwikkelingen gingen razend snel. Wat dit te maken heeft met interieurtrends? We hebben behoefte aan nostalgie en zijn op zoek naar vertrouwde stijlen. Denk hierbij aan vrolijke kleuren en traditionele vormen. Maak gebruik van opvallende accessoires in combinatie met grafische prints en waan je helemaal terug in de tijd.


 



Duurzaam
Als we een ding hebben geleerd de afgelopen periode, is het wel dat er goed moeten zorgen voor onszelf en de aarde. Van gezond en duurzaam voedsel naar elektrisch rijden. Deze trend is ook terug te zien in de interieur branche. Ontwikkelingen rondom materialen die er voor zorgen dat meubels duurzamer worden. Hierbij kun je denken aan mycelium leer, gemaakt van paddenstoelen maar ook materiaal gemaakt van gerecyclede pet-flessen. Bewust nadenken over de aanschaf van je interieur valt daar ook onder. Koop daarom bewust en kwaliteit. Geef meubels of accessoires een tweede leven. Koop of verkoop het op marktplaats of geef het aan de kringloop. Op zoek naar duurzaam hout? Lees mijn blog over duurzaam hout en duurzame houten meubelen. Of langs in onze conceptstore voor een lekker bakje koffie.


 



Ronde en organische vormen
Het bewustzijn van natuurlijke materialen neemt ook in 2022 toe.
Meubels met ronde vormen en zachter materialen zagen we in 2021 ook al maar in 2022 zal dit echt de overhand hebben.  Dit oogt vriendelijk, warm, veilig en creeert comfort. Iets waar we in deze tijd extra behoefte aan hebben. De organische materialen worden ook doorgevoerd in de vormen. Denk aan ronde, organische vormen in meubels en decor. Combineer dit met aaibare stoffen en je interieur is helemaal hip!

 



Smart home
Voorheen leek het nog iets uit een futuristische film. Inmiddels is de Smart Home helemaal in onze samenleving geïntegreerd. In 2022 zal dit steeds meer deel uit maken van ons dagelijks woongenot. En dat is ook niet zo vreemd. Ons digitale leven speelt een grotere rol dan ooit te voren. Het thuiswerken is een alledaagse realiteit geworden daardoor moeten de functie van onze meubels mee veranderen. Wie had een paar jaar geleden verwacht dat we tegen ons huis zouden gaan praten? “Hey google, speel radio” of “Siri, zet koffie”. Denk bijvoorbeeld ook aan lampen en raambekleding bedienbaar via een app en slimme meubels met een draadloos oplaadsysteem voor tablets en telefoons.  Een bank die voorzien is van een usb-oplader, een fauteuil met verwarmings en massagefunctie of een verstelbaar bureau. In 2022 zul je steeds meer meubels zien met extra functies die bijdragen aan gemak en ontspanning.

 


Wabi Sabi
Ja, ik begrijp dat deze trend wat extra uitleg nodig heeft. Vorig jaar heb ik al verteld over de Japandi stijl, Japanse stijl met Scandinavische elementen. Je kunt bij deze trend ook aan de Japandi trend denken die we in 2021 al veel zagen, maar Wabi Sabi is meer dan een woontrend. Het is eigenlijk een hele levensfilosofie waarbij de schoonheid van het alledaagse centraal staat. Eenvoud, rust en stilte. Je hoeft het in Japan niet te zoeken want het zit daar in de cultuur verweven. Combineer de Japanse stijl met Scandinavische elementen en je creeërt een zen interieur.


 


De kleuren van 2022
De natuur is niet meer weg te denken in ons interieur en speelt ook in 2022 een grote rol in woontrends. De kleuren van het jaar staan dit jaar dan ook helemaal in het teken van het buitenleven. De twee bepalende kleuren van het nieuwe jaar komen van Histor en Flexa. Histor heeft de kleur OLIVE SPRIG uitgeroepen tot kleur van het jaar 2022. De groene tint staat symbool voor het welzijn dat de natuur ons brengt en komt voort uit het gezond blijven in deze tijden.
Flexa heeft gekozen voor de kleur BRIGHT SKIES. Een luchtige, lichtblauwe tint die wederom voortvloeit uit de afgelopen periode. De kleur symboliseert een nieuw begin en weerspiegeld de eindeloze lucht om ons heen.
Beide zijn prachtige kleuren die goed te combineren zijn. Ook een belangrijke kleurtrend die we zien in 2022 is dat bruin het nieuwe zwart is. We gaan ook deze kleur steeds meer terug zien in onze interieurs!

Kortom, 2022 wordt het jaar van rust en bewuste keuzes. Wij hebben er zin in!!

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2024 Allforwood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel