keukentrends 2022

Artikel 5 van 56

De meeste mensen denken dat je keukens bij een keukenzaak koopt, badkamermeubels bij een badkamerzaak en overige kasten en interieur bij een meubelmaker of interieurbouwer. Maar de meeste interieurbouwers maken ook keukens en badkamermeubels.

Sterker nog, zij maken geen standaard keukens maar juist keukens speciaal op maat gemaakt zodat het tot in de puntjes afgewerkt is. Ook kun je helemaal zelf je keuken samenstellen en hoef je geen rekening te houden met standaard maten.

Ben jij lang of juist klein? Dan maken we het aanrecht toch wat hoger of lager? Heb je een nis van 55 cm? Dan maken we de kastjes is ondieper.

In deze blog wil ik jullie wat meer informatie geven over de mogelijkheden van keukens en de nieuwste trends.

De nieuwste trends

De keuken is, in de meeste huizen, dé centrale plaats van de woning. Er wordt gelachen, gehuild en natuurlijk gegeten. De uitstraling én efficiëntie van de keuken is hierbij natuurlijk enorm belangrijk. De accessoires die geshowd mogen worden krijgen een mooi plaatsje op wandplanken en in open kasten. Binnenin de keukenlades heb je keuze uit verschillende slimme en stijlvolle indelingen voor je bestek, kruidenpotjes en voorraad.

Ben je van plan om binnenkort je keuken te veranderen? Lees dan snel verder en laat je inspireren.

Overzicht
We hebben behoefte aan meer overzicht. We zijn aan het ontspullen in plaats van meer-meer-meer. Thuis wil je je hoofd leeg kunnen maken zonder allemaal onnodige zaken die je afleiden. Dit zien we bij de keukens ook duidelijk terug, zo zijn handgrepen inmiddels verleden tijd en kiezen we massaal voor ‘push to open’ functies. De apparaten worden ingebouwd of we bergen ze op in lades en kastjes. Of denk eens aan een quooker waardoor je geen waterkoker meer nodig hebt op je aanrecht of een kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Hoe minder apparaten er op je aanrecht staan, hoe strakker de look van je interieur. Qua vorm gaan we ook voor meer overzicht. Geen hoek keukens meer maar recht langs de muur met eventueel een bijpassend kookeiland.

Natuurlijke en aardse sferen
Natuurlijke materialen en een lichte kleurenpalet zorgen voor een gevoel van rust en comfort.
Het gebruik van houten elementen, planten en groen is echt een hit. Daarnaast worden voor opvallende accenten koper en messing gebruikt. We gaan massaal voor mat en glas hebben we achter ons gelaten. Geen vette vingers meer op de keukenkastjes of kraan.
Naast lichte, aardse kleuren zijn robuuste materialen en natuurlijke structuren niet weg te denken. In de styling van de keuken zien we basale vormen terug komen, denk bijvoorbeeld aan een cirkel, een blok en een nis voor een serene en stoere basis. Door grote contrasten in materiaalgebruik, ontstaat er bovendien veel dynamiek en sfeer in de keuken.  

Hoogwaardige producten
Onze huizen én inrichting worden steeds duurzamer. Mensen kiezen tegenwoordig voor hoogwaardige producten en spullen. Een gaspit speciaal voor wokken, een ingebouwde stoomoven of een koffieautomaat met echte bonen. Vaatwassers, koelkasten, ovens en koffiezetapparaten krijgen steeds meer slimme functies die ons leven een stuk gemakkelijker én duurzamer maken.

Kleur

Lichte keuken
Op het gebied van kleurgebruik is er ook van alles mogelijk. Een tijdloze, witte keuken is perfect te combineren met andere lichte kleuren als gebroken wit, pastel tinten en groen niet te vergeten. Lichtgroen, mintgroen, olijfgroen en donker groen. Het tijdloze groen zal nooit gaan vervelen en is daarom absoluut een goede keuze wanneer je graag wat kleur wil toevoegen aan je interieur en tegelijkertijd de rust in de keuken wenst te bewaren. Ook blauw en grijs zijn goed te combineren met wit en crème. Ga wel maximaal voor drie tinten.

Donkere keuken
Naast de lichte kleuren zoeken we ook de meer donkere kleuren uit de natuur op. Donkere houtsoorten zoals zwart eiken of notenhout zijn erg populair. Antraciet, zwart en donkergrijs doen het ook erg goed. Vind je dit te donker? Je kunt met bijvoorbeeld een zwarte spoelbak, kraan of koelkast kiezen voor zwarte accessoires of apparatuur. Donkere kleuren in de keuken zijn te combineren met vrijwel alle interieurstijlen. Houd jij van een luxe en stijlvolle uitstraling? Dan past deze keukentrend absoluut bij jou!

Eiland of bar
De keuken voelt niet per se meer aan als keuken, maar als een open en sociale plek. In de keuken is er ruimte voor de vaste rituelen zoals koken en eten, maar ook voor nieuwe rituelen, zoals het sociaal samenzijn of thuiswerken. Er wordt daarom steeds vaker een gezellige woonkeuken gecreëerd, waardoor de keuken het hart van de woning wordt. Met een eiland keuken of een keuken met bar creëer je eenvoudig een plek waar iedereen graag samenkomt.

 

Voel je welkom in onze conceptstore aan de Oranjestraat in Varsseveld voor meer inspiratie.
Bel 0646258943
Mail info@allforwood.nl

Creatieve groet,

Niels en Linda

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2024 Allforwood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel